Interieurbeplanting

Planten en een gezond binnenklimaat

Planten zijn decoratieve sfeermakers in uw werkomgeving. Daarnaast zorgen planten op de werkplek voor extra zuurstof en verbetering van de luchtvochtigheid. De lucht wordt gezuiverd en geluiden worden gedempt. Interieurbeplanting (kantoorbeplanting) heeft een positief effect op de gezondheid en de productiviteit van uw medewerkers. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat medewerkers minder stress ervaren en dat het ziekteverzuim afneemt.

Al onze planten worden zorgvuldig en milieubewust voor u geselecteerd.

Keuze interieurbeplanting

De keuze in planten en plantenbakken is eindeloos. Bekijk hieronder de beelden met voorbeelden wat er zoal mogelijk is. Van klassiek tot modern, van neutraal tot kleurrijk: alles kan. Ook qua materialen is er keuze in overvloed. Wij kunnen u adviseren en begeleiden in de keuze zodat deze helemaal passend wordt in de omgeving.

Dat u zelf niet zit te wachten op het wekelijks vullen van de gieter, begrijpen we. HDM Bedrijfsgroen neemt deze verzorging graag van u over. Met bijvoorbeeld een uitgekiende toepassing van de “hydrokorrel” beperkt u het onderhoud tot het minimale en ervaart u het maximale van het “groenklimaat”.

Hydrokorrel? Wat houd dat kort gezegd in?
De planten worden geplaatst in bakken die volledig gevuld zijn met hydrokorrels. Wij voegen een afgemeten hoeveelheid water toe. De hydrokorrels nemen vervolgens het vocht op en geven dit gedoseerd af aan de wortels van de plant. Daardoor is een hydrocultuurplant, in tegenstelling tot een aardeplant, voor een aantal weken te voorzien van water.

Wilt u aarde of hydrokorrels aan het zicht onttrekken dan kunt u kiezen voor een afwerking met bijvoorbeeld houtsnippers of stenen in diverse kleuren en formaten.
Een keer per maand wordt er onderhoud gepleegd en het water bijgevuld.

interieurbeplanting hdm bedrijfsgroen

Plantenwand

Als aanvulling op ons brede assortiment bieden wij de innovatieve ‘living wall’. Deze plantenwand is een indrukwekkend, levend ‘schilderij’ met een krachtig effect op de omgeving.
Deze verticale tuin brengt meerdere pluspunten met zich mee.
Planten hebben een zuiverende werking op de kwaliteit van de lucht. De luchtvochtigheid in kantoren is vaak ondermaats. Bij een luchtvochtigheid op niveau is de arbeidsproductiviteit hoger, neemt ziekteverzuim af en zijn uw medewerkers creatiever. Dit is door TNO onderzocht en bewezen.

Een plantenwand is niet alleen een lust is voor het oog, ook akoestische problemen nemen af met een plantenwand.

De natuur binnenhalen? In een handomdraai verzorgen we ook voor u een prachtige groene wand!

Plantenplan op maat

Vindt u het ook lastig uw nieuwe kantoor, werkruimte met het juiste groen in te delen? Of is uw huidige beplanting aan vernieuwing toe en ontbreekt het u aan inspiratie, kennis en ideeën? Dit is het werk waar ons hart sneller van gaat kloppen. Onze passie is een totaal om maat gemaakt ‘planten-plan’ te kunnen presenteren. Welke niet alleen prachtig is om te zien maar ook functioneel en bevorderend is voor gezondheid en productiviteit.

We stellen een compleet plan op met welke plantenbak waar het best tot zijn recht komt. Hierbij geven we een voorstel voor het type plant, dat gezien de omgevingsfactoren, op die plaats zich het beste thuis voelt. We houden rekening met uw interieur en de kleurstellingen. Zo ontstaat er iedere keer weer een origineel en uniek plan dat geheel aan uw smaak en wensen voldoet.

Een groene werkomgeving is binnen ieder gewenst budget haalbaar. U kunt planten van ons huren of deze zelf aanschaffen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Zijdeplanten

Voor plaatsen in uw werkomgeving waar de klimatologische omstandigheden niet optimaal zijn voor levende planten, beschikken wij over een uitgebreid assortiment zijdeplanten. Deze zijn niet van echt te onderscheiden. Gegarandeerd iedere dag uw ruimte voorzien van sfeervolle bloemen van hoogwaardige kwaliteit.

Onze zijdeplanten zijn brandvertragend te maken en eenvoudig te onderhouden. Wij kunnen deze binnen uw onderhoudscontract stofvrij maken. Ook bieden wij tal van mogelijkheden de planten steeds volgens de laatste “bloementrends” te vernieuwen.

Meer weten over interieurbeplanting?

Neem vrijblijvend contact met ons op!